About us


How We Got Started

In 2012, a group of six landscape designers friends organized an exhibition in a dilapidated greenhouse complex at the Koningsweg in Utrecht. The idea: asking attention for the undeveloped land on the outskirts of Utrecht, where fruit and vegetables for the city were grownfor centuries. On this day a pact was concluded between the group of friends and the owner to revitalize the historical agricultural grounds and bring food closer to the city dwellers.

Our Mission

Connecting Utrecht with local healthy food
 

What do we need to change to turn the negative consequences of the current food industry? How can we affect people and their awareness about ‘Good Food’ and the way we eat?

A countermovement against the current food industry is growing. We are seeing more and more local products in our restaurants and shops, urban farmers conquer public spaces in the city and food collectives are being organized.

 Koningshof is stimulating this countermovement by organizing different events wich increases food awareness and creates discussions: workshops, koningshof to go, excursions, markets, events, movienights and debates.

  Meet the team

  JOS JONGERIUS

  De inbreng van de traditionele agrarische kennis komt met name van Jos, die van kinds af aan groente en fruit heeft geteeld in het eeuwenoude familiebedrijf. Jos is naast zijn werkzaamheden voor Koningshof ook werkzaam als hovenier bij de Botanische tuinen te Utrecht. Jos heeft praktische kennis van o.m. groente en fruitteelt.

  AKKE BINK

  Na de hoveniersopleiding heeft Akke de stap gezet om de studie tuin- en landschapsinrichting te volgen aan Van Hall Larenstein te Velp. Naast het ontwerpen van tuinen is Akke actief betrokken bij projecten in Utrecht-oost zoals de herinrichting van de Oosterspoorbaan.

  ROBBERT JONGERIUS

  Robbert is opgegroeid aan de Koningsweg in Utrecht-oost en heeft van jongs af aan meegewerkt in het familiebedrijf van zijn vader en opa. Hij begeleid het teeltplan in de kas voor toprestaurants als Vaartse Rijn. In 2016 is hij afgestudeerd als landschapsarchitect aan de Academie van Bouwkunst.

  ROELAND MEEK

  Als gedreven vakman en landschapsarchitect is Roeland een veelzijdige persoon die voedsel gerelateerde thema’s op alle schalen met elkaar verbindt. Met zijn afstudeerproject op de Academie van Bouwkunst onderzoekt hij de relatie tussen lokale voedselteelt en de stad Utrecht.


  JORIS VAN VELTHOVEN

  Joris is gespecialiseerd in natuurlijke processen, permacultuur en biodiversiteit. Deze kennis weet hij op vernieuwende wijze toe te passen in zijn werk. Ook is Joris veel bezig met het bewerken van natuurlijke objecten in meubelstukken en kunst. Het imkervak heeft hij op van zijn vader geleerd. Ondertussen leven er drie bijenvolkeren op de Koningshof.

  GIJS RIJNBEEK

  Als telg van een bekende boomkwekersfamilie is Gijs veelal actief in de fruitboomgaarden van Koningshof. Daarnaast werkt Gijs vaak aan kunstzinnige projecten en bijzondere objecten in de buitenruimte.

  Our annual reports

  Download Koningshof annual reports

   2018 policy available here