Over ons

Hoe we begonnen zijn

In 2012 organiseerde een groep bevriende landschapsarchitecten (LAND atelier) een expositie in een braakliggend kassencomplex aan de Koningsweg in Utrecht. Het doel hiervan was om aandacht te vragen voor de in onbruik geraakte stukken land aan de stadsrand van Utrecht, waar eeuwenlang het fruit en de groenten voor de stad werden geteeld.

Samen met Jos Jongerius, de eigenaar van het agrarische land, sloten wij een pact om het historische agrarische gebied nieuw leven in te blazen om zo voedsel weer dichter bij de mensen in de stad te kunnen brengen.

Stichting Koningshof Utrecht
Voorzitter Noraly Roozendaal
Penningmeester Jord Huffels
Secretaris Ruby Laws

Even voorstellen

JOS JONGERIUS

De inbreng van de traditionele agrarische kennis komt met name van Jos, die van kinds af aan groente en fruit heeft geteeld in het eeuwenoude familiebedrijf. Jos is naast zijn werkzaamheden voor Koningshof ook werkzaam als hovenier bij de Botanische tuinen te Utrecht. Jos heeft praktische kennis van o.m. groente en fruitteelt.

AKKE BINK

Na de hoveniersopleiding heeft Akke de stap gezet om de studie tuin- en landschapsinrichting te volgen aan Van Hall Larenstein te Velp. Naast het ontwerpen van tuinen is Akke actief betrokken bij projecten in Utrecht-oost zoals de herinrichting van de Oosterspoorbaan.

ROBBERT JONGERIUS

Robbert is opgegroeid aan de Koningsweg in Utrecht-oost en heeft van jongs af aan meegewerkt in het familiebedrijf van zijn vader en opa. Hij begeleid het teeltplan in de kas voor toprestaurants als Vaartse Rijn. In 2016 is hij afgestudeerd als landschapsarchitect aan de Academie van Bouwkunst.

ROELAND MEEK

Als gedreven vakman en landschapsarchitect is Roeland een veelzijdige persoon die voedsel gerelateerde thema’s op alle schalen met elkaar verbindt. Met zijn afstudeerproject op de Academie van Bouwkunst onderzoekt hij de relatie tussen lokale voedselteelt en de stad Utrecht.

RUBY LAWS

In 2017 ben ik begonnen met tuinieren op Koningshof, samen met drie vrienden. De samenstelling van ons tuingenootschap is inmiddels veranderd, maar ik ben nog steeds regelmatig te vinden op tuintje nummer 4. Ik hou van de sfeer en contacten op Koningshof en het leren over groenten. Ik vervul de functie van secretaris in het bestuur van Koningshof en ik ben te bereiken op de mail tuinders@koningshof-utrecht.nl met alle vragen over contracten en wachtlijsten

GIJS RIJNBEEK

Als telg van een bekende boomkwekersfamilie is Gijs veelal actief in de fruitboomgaarden van Koningshof. Daarnaast werkt Gijs vaak aan kunstzinnige projecten en bijzondere objecten in de buitenruimte.

 

JORIS VAN VELTHOVEN

Joris is gespecialiseerd in natuurlijke processen, permacultuur en biodiversiteit. Deze kennis weet hij op vernieuwende wijze toe te passen in zijn werk. Ook is Joris veel bezig met het bewerken van natuurlijke objecten in meubelstukken en kunst. Het imkervak heeft hij op van zijn vader geleerd. Ondertussen leven er drie bijenvolkeren op de Koningshof.

 

JORD HUFFELS

Meester der penningen

Onze jaarverslagen

Download de jaarverslagen van Koningshof

  2018 beleid beschikbaar hier

   Samenwerkingspartners

   Locatie

   }

   OPENINGSTIJDEN

   Koningsweg 135a

   3585LA Utrecht

   Contact & SOCIALE MEDIA

   Voor vragen over educatie op Koningshof kun je contact op nemen met:

   Akke Bink
   info@koningshof-utrecht.nl