Imkerij

Met verschillende boomgaarden, moestuinen en bloemrijke pluktuin is Koningshof een droomplek voor een aantal bijenvolken. Onze imkers delen de oogst met de bijen; een deel om te overwinteren en een deel voor ons om van te proeven.

 

Foto van drie imkers in imkerpak in veld Koningshof
Picture of beekeeper Marc

Kennismaken met imker Mark Koren

Voordat ik imker werd op Koningshof was ik al een dikke 10 jaar imker, maar stonden de bijen in Nieuwegein. Daar haalden de vaak F1of F2 Carnica bijen goede nectar uit Nieuwegeinse tuinen en de vele lindebomen en maakten voldoende potten honing om mijzelf te onderhouden en om er vrienden op verjaardagen blij mee te maken.

Ik ben opgegroeid met bijen. Mijn vader, net als zijn vader, was hobby imker. In tegenstelling tot mijn vader mocht ik als kind vaak meehelpen en ik vond dat vaak leuk en spannend. De rook en al die zoemende bijen om je heen was erg boeiend en ik mocht helpen bij lastige klusjes, dus was ik dicht bij mijn vader. Die nabijheid zocht ik op toen ik de cursus bijenhouden ging doen bij de Utrechtse Bijenvereniging en heb die inmiddels ook gevonden. Hoewel mijn vader anderhalf uur rijden van mij vandaan woont, houden we elkaar telefonisch (nu helemaal!) op de hoogte van de stand van onze volkeren en kunnen we bij elkaar terecht voor vragen en uiting van ongeloof, want wat onze bijen nu weer aan het doen zijn, kan ik in geen boek een antwoord op vinden.

Als ik niet met de bijen bezig ben, en dat is het grootste deel van mijn tijd, geef ik scheikunde en biologie les op het Unic in Utrecht. Ik woon in de gezellige vogelenbuurt. 

Je kunt de activiteiten als imker ook volgen op mijn Youtube kanaal!

}

OPENINGSTIJDEN

Elke zaterdag geopend
van 10.00 tot 15.30 uur

Koningsweg 135a
3585 LA Utrecht

Locatie

Heb je vragen over Koningshof,
stuur ons een e-mail:

info@koningshof-utrecht.nl