Imkerij

Meet & Greet : Imker Mark Koren!

Sinds half juli mag ik mij imker noemen op de Koningshof. Daarvoor was ik al een dikke 10 jaar imker, maar stonden de bijen in Nieuwegein. Daar haalden de vaak F1of F2 Carnica bijen goede nectar uit Nieuwegeinse tuinen en de vele lindebomen en maakten voldoende potten honing om mijzelf te onderhouden en om er vrienden op verjaardagen blij mee te maken.

Ik ben opgegroeid met bijen. Mijn vader, net als zijn vader, was hobby imker. In tegenstelling tot mijn vader mocht ik als kind vaak meehelpen en ik vond dat vaak leuk en spannend. De rook en al die zoemende bijen om je heen was erg boeiend en ik mocht helpen bij lastige klusjes, dus was ik dicht bij mijn vader. Die nabijheid zocht ik op toen ik de cursus bijenhouden ging doen bij de Utrechtse Bijenvereniging en heb die inmiddels ook gevonden. Hoewel mijn vader anderhalf uur rijden van mij vandaan woont, houden we elkaar telefonisch (nu helemaal!) op de hoogte van de stand van onze volkeren en kunnen we bij elkaar terecht voor vragen en uiting van ongeloof, want wat onze bijen nu weer aan het doen zijn, kan ik in geen boek een antwoord op vinden.

Als ik niet met de bijen bezig ben, en dat is het grootste deel van mijn tijd, geef ik scheikunde en biologie les op het Unic in Utrecht. Ik woon in de gezellige vogelenbuurt en mijn band met Utrecht viert volgend jaar haar 30ste verjaardag. Heb je vragen of wil je eens komen kijken, laat het weten. 

Op de site vind je info hoe je je gegevens achter kan laten, dan nodig ik je uit. Houd ook de kalender in de gaten. We gaan regelmatig openbare bijen zaken organiseren zodat je de bijen (en de imkers) kan ontmoeten!Je kan de activiteiten als imker ook volgen op mijn Youtube kanaal! 

Groeten,
Mark Koren