Moestuinen

Verbouw je eigen groente

Wil je lokale groenten proeven, of wil je onder professionele begeleiding je eigen groenten verbouwen? Dan ben je bij ons aan het goede adres. Op Koningshof leren we veel door dingen samen te doen. In onze kas groeit alles een maand eerder dan buiten. Zo kunnen we laten zien wat je kan gaan doen in je eigen moestuin en ook hoe je dat kan gaan doen.

Momenteel is er een wachtlijst. Vanwege de grote belangstelling kunnen we helaas niet aangeven hoe lang het zal duren voordat er een plekje vrij is.

Voor vragen over het huren van een moestuin kun je een e-mail sturen naar tuinders@koningshof-utrecht.nl.

Foto van iemand die in de moestuin werkt
Foto van een witte kool van bovenaf
Fot van Palmkool in de moestuin
Foto van rode kool plant van bovenaf

Wat krijg je als je een tuintje huurt?

 

  • Je kan je tuin iedere dag bezoeken van zonsopgang tot zonsondergang.
  • De tuinen worden/zijn omheind met een hekwerk (met ingegraven gaas) tegen de hazen en konijnen, we kunnen niet voorkomen dat alles wat bijvoorbeeld vliegt of hoger springt dan pak hem beet 70 centimeter een ‘hapje mee komt eten’.
  • Desgewenst kunnen wij er tegen een kleine vergoeding voor zorgen dat je tuin aan het begin van het seizoen gefreesd/machinaal omgespit wordt.
  • Er is gereedschap voor gemeenschappelijk gebruik, zoals kruiwagens, emmers, spades, harken, schoffels etc. en 0pbergruimte (krat) voor eigen klein (hand)gereedschap, schepjes, handschoenen, laarzen etc.  Deze ruimte is niet afgesloten, dus geen waardevolle dingen bewaren op Koningshof, dit is op eigen risico.
  • Toiletruimte, hiervoor is een schoonmaakrooster, waarbij iedere tuin één keer per jaar verantwoordelijk is voor het schoonmaken.
  • Op zaterdagen (van maart t/m oktober) is er iemand van het team Koningshof aanwezig voor het beantwoorden van vragen & het geven van tips.
  • Bij vies weer kan je schuilen inzet hout/gereedschapshok of bij ons in de kas, daar staan tafels en stoelen en is een piepkleine bibliotheek met (moes)tuinboeken, maar je kan daar ook lekker je meegebrachte lunch genieten.
}

OPENINGSTIJDEN

Elke zaterdag geopend
van 10.00 tot 15.30 uur

Koningsweg 135a
3585 LA Utrecht

Locatie

Heb je vragen over Koningshof,
stuur ons een e-mail:

info@koningshof-utrecht.nl