Over ons

Hoe we begonnen zijn

In 2012 organiseerde een groep bevriende landschapsarchitecten, LAND atelier, een expositie in een braakliggend kassencomplex aan de Koningsweg in Utrecht. Het doel hiervan was om aandacht te vragen voor de in onbruik geraakte stukken land aan de stadsrand van Utrecht, waar eeuwenlang het fruit en de groenten voor de stad werden geteeld.

Samen met Jos Jongerius, de eigenaar van het agrarische land, sloten wij een pact om het historische agrarische gebied nieuw leven in te blazen om zo voedsel weer dichter bij de mensen in de stad te kunnen brengen.

INITIATIEF KONINGSHOF UTRECHT (v.l.n.r)
Jos Jongerius
Robbert Jongerius
Roeland Meek
Akke Bink
Gijs Rijnbeek

STICHTING KONINGSHOF UTRECHT
Noraly Roozendaal. – Voorzitter 
Jord Huffels – Penningmeester
Ruby Laws – Secretaris

Even voorstellen

 

JOS JONGERIUS

De inbreng van de traditionele agrarische kennis komt met name van Jos, die van kinds af aan groente en fruit heeft geteeld in het eeuwenoude familiebedrijf. Jos is naast zijn werkzaamheden voor Koningshof ook werkzaam als hovenier bij de Botanische tuinen te Utrecht. Jos heeft praktische kennis van o.m. groente en fruitteelt.

AKKE BINK

Na de hoveniersopleiding heeft Akke de stap gezet om de studie tuin- en landschapsinrichting te volgen aan Van Hall Larenstein te Velp. Naast het ontwerpen van tuinen is Akke actief betrokken bij projecten in Utrecht-oost zoals de herinrichting van de Oosterspoorbaan.

ROBBERT JONGERIUS

Robbert is opgegroeid aan de Koningsweg in Utrecht-oost en heeft van jongs af aan meegewerkt in het familiebedrijf van zijn vader en opa. Hij begeleid het teeltplan in de kas voor toprestaurants als Vaartse Rijn. In 2016 is hij afgestudeerd als landschapsarchitect aan de Academie van Bouwkunst.

ROELAND MEEK

Als gedreven vakman en landschapsarchitect is Roeland een veelzijdige persoon die voedsel gerelateerde thema’s op alle schalen met elkaar verbindt. Met zijn afstudeerproject op de Academie van Bouwkunst onderzoekt hij de relatie tussen lokale voedselteelt en de stad Utrecht.

 

RUBY LAWS

Ruby is in 2017 begonnen met tuinieren op Koningshof, samen met drie vrienden. Ze is nog steeds regelmatig te vinden op tuintje nummer 4. Haar interesse in tuinieren begon bij de moestuin van haar moeder en het opgroeien tussen de aardappelen in Friesland. Sinds 2019 zit ze in het bestuur van de Stichting Koningshof. Daar vervult ze de functie van secretaris. Voor alle vragen over contracten en wachtlijsten is ze te bereiken op tuinders@koningshof-utrecht.nl

GIJS RIJNBEEK

Als telg van een bekende boomkwekersfamilie is Gijs veelal actief in de fruitboomgaarden van Koningshof. Daarnaast werkt Gijs vaak aan kunstzinnige projecten en bijzondere objecten in de buitenruimte.

NORALY ROOZENDAAL

Onze voorzitster en bloementuinkweekster.

NORALY ROOZENDAAL

Onze voorzitster en bloementuinkweekster.

 

JORIS VAN VELTHOVEN

Joris is gespecialiseerd in natuurlijke processen, permacultuur en biodiversiteit. Deze kennis weet hij op vernieuwende wijze toe te passen in zijn werk. Ook is Joris veel bezig met het bewerken van natuurlijke objecten in meubelstukken en kunst. Het imkervak heeft hij op van zijn vader geleerd. Ondertussen leven er drie bijenvolkeren op de Koningshof.

JORD HUFFELS

Meester der penningen

Onze jaarverslagen

Download de jaarverslagen van Koningshof

  2018 beleid beschikbaar hier

   Samenwerkingspartners

   Locatie

   }

   OPENINGSTIJDEN

   Elke Zaterdag

   10:00 – 16:00

   Koningsweg 135a

   3585LA Utrecht

   Contact & SOCIALE MEDIA

   Voor vragen over Koningshof kun je contact op nemen met:

   Noraly Roozendaal & Akke Bink

   info@koningshof-utrecht.nl